Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Őszibarack sütemény

2010.04.21

Hozzávalók:Kép

20 dkg zsír
30 dkg cukor
2 tojássárgája
2 dl tej
1 kiskanál szódabikarbóna
3 evőkanál liszt

Ezeket a hozzávalókat nagyon alaposan, szinte habosra kell kikavarni, összedolgozni.

Utána 1 óra pihentetés, majd 75 dkg liszttel tésztát gyúrunk belőle.

Enyhén zsírozott tepsibe kb diónyi golyókat formázunk és egymástól 1,5 cm-re rakjuk őket, előmelegített sütőben pirosodásig sütjük.
Kivesszük a sütőből és még melegen késheggyel, vagy kiskanállal óvatosan minden félgömbnek a közepét kikaparjuk egy edénybe (az esetleg összetört darabokat is beletesszük).

A félgömböket kétfelé szortírozzuk, az egyik felét rumaromával a másik kupacot pedig keserűmandula aromával kenjük be.

A morzsából egyszerű kókuszgolyó masszát készítünk (tésztamorzsa, tej, cukor ízlés szerint, kakaópor, esetleg rum). Ne legyen túl kemény a massza, mert a sütiben még ki fog száradni 1-2 nap alatt.

Egy piros félgömböt megtöltünk a kakaós masszával jó bőven, majd egy zöldet is és a kettőt összeragasztjuk. Így folytatjuk amíg el nem fogynak.

A megmaradt tojás fehérjét kicsit összekavarjuk, és a barackok piros és zöld felét is belemártjuk, majd utána cukorba is belemártjuk, ami így szépen ráragad.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Időjárás



Statisztika

Online: 1
Összes: 165032
Hónap: 2255
Nap: 57